Επικοινωνία Αρχική GR EN

ΑρχικήΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΘεατρική Αγωγή

Θεατρική Αγωγή

 

Θεατρική Αγωγή

  

 

Η Θεατρική Αγωγή στο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας:

 

 

    

 

Ο γενικός σκοπός της Θεατρικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο, είναι να ενθαρρυνθούν οι προσωπικές ικανότητες και κλίσεις του παιδιού, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά, τόσο το ίδιο σαν αυτόνομη προσωπικότητα όσο και μέσα στην ομάδα. Με το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση, την παντομίμα, τον αυτοσχεδιασμό, το κουκλοθέατρο και την παρακολούθηση θεατρικών και άλλων παραστάσεων, τα παιδιά παίζουν, εκφράζονται, δημιουργούν, αυτενεργούν, συνεργάζονται, καλλιεργούν τον ψυχικό τους κόσμο, αναπτύσσουν τις φυσικές και διανοητικές τους ικανότητες και διαμορφώνουν την αισθητική – καλλιτεχνική τους αντίληψη. Το παιδικό θέατρο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνδυάζοντας άριστα, ψυχαγωγία και μάθηση.

 

         

  • 24/01/2018: Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και πολύ ενδιαφέρον τη θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης». 

 

   

  

  • 07/02/2018: Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του Καραγκιόζη στις μουσικές της Ελλάδας» της Δ/νσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & ?υλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, υποδύθηκαν ρόλους από το Θέατρο Σκιών και έπαιξαν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη.